Tonfiskbullar
Dessa bullar är nyttiga OCH goda! Jag (Camilla) kan ha lite svårt för att tonfisk ibland smakar.. ja, fisk helt enkelt. Men dessa bullar är riktigt mysiga, både i smakväg som i konsistensväg! Om du inte gillar wasabi går det säkert bra att krydda så som du vill ha dem. Tyvärr kan man nog inte utesluta fiberhusken eftersom det får färsen att svälla. Testa! :)
Du behöver:
2 tonfisk i vatten (2x185g ungefär)
1 vitlöksklyfta
1/2 msk riven ingefära
1 msk fiberhusk (finns i "allergihyllan" i matbutikerna, en liten gul påse som består av pulveriserat psylliumfröskal)
1 msk soya
1/2 msk wasabi
2 st äggvitor (3/4 dl)
Rör ihop wasabi, soya och äggvita. Blanda tonfisken med vitlök, ingefära och wasabi/soya/äggblandningen. Tillsätt sist fiberhusk och låt “färsen” svälla i kylskåp i ca 20-30 minuter (eller tills du känner att du kan forma bollar av smeten).
Ta ut tonfiskfärsen och rulla till bollar. Stek i stekpanna i olja/smör tills de har fått fina yta och blivit något fastare hela vägen igenom. Godast är det om de fått en krispig yta.
Servera med ris, grönsaker och valfri sås (t.ex. soya, kvargsås (1 dl kvarg/yoghurt, 1/2-1 msk riven ingefära, 1/2 tsk wasabi, saften från 1/2 lime, 4 tsk socker)).
/Camilla
