Falafel

Publicerad 2014-11-14 23:12:00 i Vegetariskt,

Ingredienser

  • 400 g kikärtor (2 förpackningar). Alt. 2,5 dl torkade som har legat i blöt ca 12h.
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 12 tsk salt
  • 1⁄2 tsk svartpeppar 
  • 12 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk cayennepulver
  • Vill du ha lite gulaktiga falafel så kan du tillsätta 3/4 tsk gurkmeja till smeten.
  • För grönare falafel tillsätter du bara med mer persilja eller koriander

Gör så här:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Kör alla ingredienser i matberedaren.

Alt.1
Rulla smeten till bollar stora som pingisbollar.
Fritera! Då blir de som godast och får dessutom "rätt" utseende.
Frityroljan ska hålla en temperatur på 160-170C. Det ska ta ca 4 min totalt att fritera en falafel.

Alt.2 (nödlösningen)
Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela