Morotspasta

Publicerad 2015-11-18 19:15:52 i Vegetariskt,

3 stora hackade lökar
1-2 msk olja eller smör
2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
1 kg skalade grovrivna morötter
1/2-1 tomatburk vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 dl crème fraiche (ej lätt)
salt efter smak
hackad persilja

Börja med att fräsa löken i olja eller smör i en stor gryta. Tillsätt tomatpuréen, låt fräsa med en kort stund. Häll i krossade tomater, grovt rivna morötter, buljongtärningar och oregano. Späd med vatten. Koka allt under lock i ca 30 minuter.
Rör ner crème fraiche, koka upp och smaka av med lite salt eller örtsalt. Servera med spagehetti och med hackad persilja över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela