Risotto med svamp och bacon

Publicerad 2016-10-19 20:14:59 i Vegetariskt,

  • 1 pkt bacon
  • Ca 400 g svamp, exempelvis kantareller
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 st gul lök
  • 125ml vitt vin
  • 250g risotto-ris
  • 1 liter kycklingbuljong
  • Parmesan
  • Smör
  1. Stek baconet i mindre bitar. lägg åt sidan.
  2. Stek svamp och lägg åt sidan.
  3. Stek lök och vitlök.
  4. Häll i vinet och låt alkoholen koka bort.
  5. Häll i riset och 750ml av kycklingbuljonen
  6. Låt det sjuda utan lock tills vätskan nästan är borta.
  7. Addera lite buljong åt gången och rör hela tiden tills du når önskad konsistens på riset.
  8. Häll i önskad mängd pamesan och en klick smör - blanda.
  9. Lägg i bacon och svamp och blanda.
  10. Servera direkt! Det passar väldigt bra till kyckling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela