Publicerad 2016-10-19 20:14:59 i Vegetariskt,
- 1 pkt bacon
- Ca 400 g svamp, exempelvis kantareller
- 2 st vitlöksklyftor, hackade
- 1 st gul lök
- 125ml vitt vin
- 250g risotto-ris
- 1 liter kycklingbuljong
- Parmesan
- Smör
- Stek baconet i mindre bitar. lägg åt sidan.
- Stek svamp och lägg åt sidan.
- Stek lök och vitlök.
- Häll i vinet och låt alkoholen koka bort.
- Häll i riset och 750ml av kycklingbuljonen
- Låt det sjuda utan lock tills vätskan nästan är borta.
- Addera lite buljong åt gången och rör hela tiden tills du når önskad konsistens på riset.
- Häll i önskad mängd pamesan och en klick smör - blanda.
- Lägg i bacon och svamp och blanda.
- Servera direkt! Det passar väldigt bra till kyckling.