Carnitas
- 1 kg fläskkarré
- 1 pressad apelsin
- 1 pressad lime
- 5 hackade vitlöksklyftor
- 1 msk soya
- 1 tsk spiskummin
- 1,5 msk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 msk malen svartpeppar
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk oregano
- 1-2 tsk salt
- 33cl Coca-cola
Skär fläskkarrén i små bitar och gör en kryddblandning av de torra kryddorna. Massera in dem i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soya och vitlök och låt marinera åtminstone en timme, men gärna över natten.
Sila bort marinaden (men spar den) och stek köttet, när det fått färg kan du hälla över marinaden. Öppna coca-colan och häll så att det täcker köttet. Småkoka i minst två timmar tills du har en härligt, kletig, trådig, sötspicy sörja.
Servera i tortilliabröd med tillbehör.