Chicken Tinga

Publicerad 2015-04-13 21:36:00 i Kyckling,

 
Detta är en mexikansk rätt som egentligen bara är kyckling (pulled chicken style) i en chilitomatsås. Det finns självklart varianer och i det recept jag gick efter var det choritzo, kryddpeppar och kanel i, riktigt gott. När jag efteråt kikade på andra recept såg att många hade mejram, oregano och timjan i också (inte i kombination med kryddpepparen och kanelen..). Det kommer jag förmodligen att testa nästa gång.
Vi åt detta med ris. Tortilliabröd verkar också populärt. Men det känns mer som en "ris-rätt". 
 
Ca 1 kg kycklingfiléer
Kvalitetschoritzo
2 fp krossade tomater
1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk kanel
2 tsk chipotlepasta
Salt och peppar
 
 
Kycklingfiléerna ska pocheras. En kastrull med vatten ska sjuda - lägg då i de råa filéerna och låt dem sjuda i 20 min. Jag hade en kycklingbuljongtärning i vattnet. När de är klara så plockar du upp dem och drar isär dem (pulled pork style).
Stek hackad lök, vitlök och choritzo. Tillsätt kryddpepparen och kanelen. Häll på de krossade tomaterna och chipotlepastan. Salta och peppra.
Blanda tomatsåsen och kycklingen. Servera med ris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela