Morotspasta
3 stora hackade lökar
1-2 msk olja eller smör
2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
1 kg skalade grovrivna morötter
1/2-1 tomatburk vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 dl crème fraiche (ej lätt)
salt efter smak
hackad persilja
Börja med att fräsa löken i olja eller smör i en stor gryta. Tillsätt tomatpuréen, låt fräsa med en kort stund. Häll i krossade tomater, grovt rivna morötter, buljongtärningar och oregano. Späd med vatten. Koka allt under lock i ca 30 minuter.
Rör ner crème fraiche, koka upp och smaka av med lite salt eller örtsalt. Servera med spagehetti och med hackad persilja över.
1-2 msk olja eller smör
2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
1 kg skalade grovrivna morötter
1/2-1 tomatburk vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 dl crème fraiche (ej lätt)
salt efter smak
hackad persilja
Börja med att fräsa löken i olja eller smör i en stor gryta. Tillsätt tomatpuréen, låt fräsa med en kort stund. Häll i krossade tomater, grovt rivna morötter, buljongtärningar och oregano. Späd med vatten. Koka allt under lock i ca 30 minuter.
Rör ner crème fraiche, koka upp och smaka av med lite salt eller örtsalt. Servera med spagehetti och med hackad persilja över.