Tacos Pork adobada

Publicerad 2016-03-13 16:45:00 i Kött,

  • 1 kg fläskkarré
  • 2 Ancho chilis - ta bort stjälk och kärnor
  • 2 Guajillo chilis  - ta bort stjälk och kärnor
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 vitlöksflyftor
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk achiote pasta/pulver
  • 1 chipotle chili i adobo sauce
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 1/2 tsk kosher salt
  • 2 tsk socker
Den här marianden ska mixas ihop. Det är lämplig att blanda detta direkt i stavmixern/blendern. Vänta med att mixa tills alla mariandingredienster är i behållaren:
1,5 dl hett vatten, kycklingfond, vitlök, Ancho- och Guajillochili. Ställ åt sidan.
Häll i lite olja i en stekpanna och stek på oreganon, spiskummin och achiote ca 30 sekunder. lägg sedan i chipotlen och stek ytterliggare 30 sekunder. Häll i vitvinsvinägern, saltet och sockret och ta bort stekpannan från plattan. Rör tills sockret och saltet har lösts upp. Häll i i behållaren.
Mixa ihop marianden. Låt svalna medan du förbereder köttet. 
Skär köttet i småbitar (mindre än grytbitar) och blanda ihop med marianden. Låt ligga i kylan så länge du kan, dock inte längre än 24h.
Häll ut köttet i en ugnform och täck med folie. Tillaga i ugnen på 125C i 2-2,5h till köttet går att dra isär. Häll över köttet och all sås i en stekpanna och stek på på hög värme tills du tycker att det är tillräckligt med vätska kvar.
Servera med tortillia, creme fraiche, avokado, annanas, salsa, lök, lime, koriander. Tips! Habanero-Mango-sås passar bra till!  
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela