Fläskkarré tandoori
Denna gryta har det som jag älskar oerhört mycket - kokosmjölk och nästan lite thaismak! Vi gjorde på en hel fläskkarré och ökade därför andelen ingredienser.
Till ungefär 4 portioner
4 skivor fläskkarré
1 rödlök
2 msk tandoorikrydda (vi gjorde vår egen, se recept nedan)
1 tsk olja
1 kokosmjölk light - 400ml
salt och peppar
Skär köttet i stora tärningar eller strimlor. Skala och skiva löken grovt.
Stek köttet tillsammans med tandoorikryddan i oljan ca 8 minuter.
Tillsätt sedan löken och stek ytterligare ca 2 minuter.
Tillsätt kokosmjölken och låt puttra ihop ca 5 minuter (här frångick vi receptet och lät det puttra i en halvtimme/timme så att fläskkarrén hann bli riktigt mör).
Smaka av med salt och peppar.
Gott med ris till. Fick tipset att ha lime till, men tips tycker vi inte om så vi har inte testat det!

Tandoorikrydda:
2 msk malen koriander (tror vi hoppade det, det är lite äckligt)
1-2 msk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefärspulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk kardemumma
1 tsk chilipulver
1 tsk bockhornsklöver (vi hoppade över det!)
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk riven muskotnöt
salt (om man vill)
Rör ihop och ha förvarat i burk om det blir över! Håller ca 4-6 veckor om du har en bra burk :)
Smaklig spis!
Erik och Camilla