Heta popcorn!
Här är ett gäng heta poppisar som är riktigt spännande! Ta det lugnt med cayennepepparn, annars kan det bli lite för hett på lördagskvällen :)
Du behöver:
1 liter nypoppade popcorn (vi poppar alltid i olja med neutral smak)
1 krm cayennepeppar
1 tsk råsocker
1 tsk curry
salt efter smak
3 msk smör (går att utesluta)
Häll i den mängd popcornkärnor du tror du kommer klara av att äta upp i en kastrull. Spruta på olja så att kärnorna glänser, vrid kastrullen runt så att alla kärnor får lika mycket glans (vi vill inte ha glanslösa kärnor, hellre för mycket än för lite - det är ju trots allt helg!) och placera kastrullen på en påslagen spisplatta med lock på. Om spisplattan är på brukar den vara röd (om du har en modern), om den är röd fast du har en "gammal" spis så är det alldeles för varmt för att poppa popcorn på.
När du fått popcorn i kastrullen, dra från plattan och strö över kryddorna och smöret. Jag höftade ganska rejält, så mina popcorn hade mindre socker och lika delar av curry och cayennepeppar. Men jag tror att man får bäst resultat om man känner efter själv vad man tycker är gott och inte stirra sig blind på mått! :)
Kör på och lycka till!
/Camilla
