Texas Chili

Publicerad 2013-11-27 20:44:00 i Kött,

Ingredienser:

  • 1 chilifrukt
  • 1 paket bacon
  • 4 grovhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg oxkött (t.ex. högrev)
  • 0,5 dl chilipulver (ja, deciliter ska det vara)
  • 0,5 matsked spiskummin
  • 0,5 matsked oregano
  • 0,5 matsked socker
  • 0,5 matsked salt
  • 0,5 liter ljus öl (jag använde Pilsner Urquell)

 

Gör så här:

  1. Börja med att skär köttet till tärningar och skiva upp baconen.
  2. Stek köttet och bacon(et?) och lägg i grytan.
  3. I med alla kryddor och finhacka ner chilin i grytan.
  4. Häll i öl i grytan tills det täcker köttet och låt koka upp under lock.
  5. När det kokat upp ställer du timern på tre timmar (det ska kokas under lock). Köttet är klart när det går att dra isär köttet ala Pulled pork. När det har kokat i tre timmar så kommer också mycket av ölen att ha kokat bort. Skulle det bli allt för lite vätska är det bara att fylla på med vatten. Rör om ibland också. När min hade kokat i tre timmar så var det bara lite öl kvar och köttet var riktigt mört. Då tog jag två gafflar och drog isär köttbitarna och gojsade ihop med vätskan. 
  6. Servera med tortilliabröd, tacochips, guaccamole, salsa, sallad och andra valfria tillbehör.
 
/Rickard

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela