Köttbullar till julbordet

Publicerad 2014-12-25 00:09:00 i Kött,

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 3 msk fransk senap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm kryddpeppar
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 kg blandfärs

Blanda ströbröd, grädde och öl i en skål. Rör ner senap, salt, peppar och ägg. Skala och finhacka löken. Stek den i smör på svag värme tills den mjuknar men inte tar färg. Tillsätt löken och blandfärsen till ströbrödblandningen.

Gräddas dem i ugnen så har jag kört på 250 C i knappt 15 min. Vänd dem efter halva tiden.

Frijoles (bönröra)

Publicerad 2014-12-25 00:01:50 i Vegetariskt,

Detta äts mycket i Mexiko, meßt som utfyllnad. Men det är riktigt gott till tacos/Pulled pork.
 
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor 
1 st färsk chili 
2 fp svarta bönor
1 tsk spiskummin 
1 tsk chilipulver 
1 tsk paprikapulver 
1 tsk vitvinsvinäger 

1. Finhacka lök, vitlök och chili. Fräs mjukt i smör. 
2. Tillsätt bönor, kryddorna och 1-2 dl vatten. Låt koka en stund. Mosa bönorna lite under tiden.
3. Smaka av med vinäger och salt samt ev mer av de andra kryddorna. Det ska smaka mycket.
4. Koka ner röran så det får konsistensen som en typ dipp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela