kladdkaka med bacon & cashewnötter

Publicerad 2014-02-27 12:44:00 i Dessert,

Receptet fick jag av en go vän i klassen! alltså wow säger jag :-)
 
150g smör
200g mörk choklad/blockchoklad

2 dl socker
2 ägg
2 msk sirap (ska egentligen vara maple cyrup, men vi har kört vanlig)
2 dl mjöl
1 paket bacon
hackade salta cashewnötter i lagom mängd, typ 1dl+

Starta ugn och sätt på 200grader C.
Under och övervärme

Bröad form/bakplåtsklädd, förslagsvis en springform

Knaperstek bacon och låt svalna på pappersduk för att bli av med överflödigt fett.

Smält smör och choklad i vattenbad.

Vispa ägg och socker för hand lite smått pösigt.

tillsätt sirap
tillsätt chokladblandningen
blanda i mjöl
och till sist rör i bacon (och nötter)

Grädda ett steg ner från mitten i ca 17-23 minuter
låt kakan stå i kylen över natten, ät den dagen efter.
Fantastisk..

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-03-02 11:57:34

Bacon? Är det sant?!
/ Gunilla

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela