kladdkaka med bacon & cashewnötter
Receptet fick jag av en go vän i klassen! alltså wow säger jag :-)
150g smör
200g mörk choklad/blockchoklad
2 dl socker
2 ägg
2 msk sirap (ska egentligen vara maple cyrup, men vi har kört vanlig)
2 dl mjöl
1 paket bacon
hackade salta cashewnötter i lagom mängd, typ 1dl+
Starta ugn och sätt på 200grader C.
Under och övervärme
Bröad form/bakplåtsklädd, förslagsvis en springform
Knaperstek bacon och låt svalna på pappersduk för att bli av med överflödigt fett.
Smält smör och choklad i vattenbad.
Vispa ägg och socker för hand lite smått pösigt.
tillsätt sirap
tillsätt chokladblandningen
blanda i mjöl
och till sist rör i bacon (och nötter)
Grädda ett steg ner från mitten i ca 17-23 minuter
låt kakan stå i kylen över natten, ät den dagen efter.
Fantastisk..
200g mörk choklad/blockchoklad
2 dl socker
2 ägg
2 msk sirap (ska egentligen vara maple cyrup, men vi har kört vanlig)
2 dl mjöl
1 paket bacon
hackade salta cashewnötter i lagom mängd, typ 1dl+
Starta ugn och sätt på 200grader C.
Under och övervärme
Bröad form/bakplåtsklädd, förslagsvis en springform
Knaperstek bacon och låt svalna på pappersduk för att bli av med överflödigt fett.
Smält smör och choklad i vattenbad.
Vispa ägg och socker för hand lite smått pösigt.
tillsätt sirap
tillsätt chokladblandningen
blanda i mjöl
och till sist rör i bacon (och nötter)
Grädda ett steg ner från mitten i ca 17-23 minuter
låt kakan stå i kylen över natten, ät den dagen efter.
Fantastisk..