Chicken Tikka Masala
Här är ett bra recept från Foodwishes på en amerikaniserad version av Chicken Tikka Masala:
1 kg kycklinglårfiléer alt. kycklingfilé
Kryddblandning:
3 tsk salt
1,5 tsk gurkmeja
3 tsk garam masala
3 tsk spiskummin
1,5 tsk koriander
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
2 st gula lökar
1 dl tomatpuré
4 st rivna/finhackade vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 fp krossade tomater
1 burk kokosmjölk alt. grädde
1-2 dl kycklingbuljong
Blanda kryddblandningen och masera in i kycklingen. Stek kycklingen i smör tills de har fått fin färg. Ta ur kycklingen ur pannan och lägg i löken istället för att bryna en stund. Tillsätt tomatpurén, vitlöken och ingefäran. Efter någon minut häller du i de krossade tomaterna, kokosmjölken och kycklingbuljongen. Låt puttra i 15 min. Lägg i kycklingen och låt det puttra vidare i 15 min.
Servera med ris.