Rabarbersaft

Publicerad 2015-08-23 20:45:35 i Dryck,

Rabarbersaft

  • 1.5 kg rabarber
  • 2 citroner
  • 30 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 800 gram socker
  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem sen i en stor kastrull eller gryta.
  2. Skiva citronerna och tillsätt dem samt citronsyran till rabarbern.
  3. Koka upp vattnet och häll det över rabarbern.
  4. Sätt på ett lock och ställ svalt minst 24 timmar.
  5. Sila av.
  6. Rör i sockret. Här är din chans att justera sockermängden till hur du vill ha din saft.
  7. Koka upp på hög värme och låt koka cirka 5 minuter. Skumma av löpande.
  8. Ta av från plattan, låt svalna och häll upp på flaskor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela