Kycklingkebab
1 kg kycklingfilé
1/2 dl rapsolja +1 msk pressad citron
Kryddning:
1 msk spiskummin
1/2 msk vitlökspulver
1,5 msk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
1 tsk oregano
1,5 tsk timjan
( blanda kryddorna och förvara i burk)
Kebabsås:
2,5 dl créme
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 pressad vitlöksklyfta
Dofta över cayennepeppar
Kycklingkebab:
Halvtina kycklingfilén och strimla den tunt. Lägg i en bunke och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med kebabkryddan (3-4 msk), blanda om. Ställ in i kylen ett par timmar. Rör ihop kebabsåsen och ställ i kylen till servering. Stek kycklingen i omgångar och krydda mer om så önskas.
Servera med pommes, isbergssallad, gurka, tomat, rödlök och fetaost.
1/2 dl rapsolja +1 msk pressad citron
Kryddning:
1 msk spiskummin
1/2 msk vitlökspulver
1,5 msk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
1 tsk oregano
1,5 tsk timjan
( blanda kryddorna och förvara i burk)
Kebabsås:
2,5 dl créme
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 pressad vitlöksklyfta
Dofta över cayennepeppar
Kycklingkebab:
Halvtina kycklingfilén och strimla den tunt. Lägg i en bunke och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med kebabkryddan (3-4 msk), blanda om. Ställ in i kylen ett par timmar. Rör ihop kebabsåsen och ställ i kylen till servering. Stek kycklingen i omgångar och krydda mer om så önskas.
Servera med pommes, isbergssallad, gurka, tomat, rödlök och fetaost.