Flippin' Burgers hamburgerbröd

Publicerad 2015-07-25 20:50:52 i Bröd,

Här är ett bra och enkelt recept på hamburgerbröd!

850 g mjöl
25 g socker
15 g salt
40 g jäst
5 dl mjölk
50 g honung
75 g rapsolja

Pensling:
1 ägg
1 nypa salt
Vatten


Lös upp jästen med mjölk i en degbunke. Blanda ner rapsolja, honung, socker, salt och mjöl i jästblandningen. 

Arbeta degen i maskin ca 10-12 minter (medelhastighet), degen är färdig när den släpper från degbunken. Knådar du för hand är degen klar när den är elastisk och lättarbetad. 

Täck bunken med plastfolie, låt degen vila 30-60 minuter (den ska bli dubbelt så stor).

Efter jäsningen lägg degen på mjölat bakbord, knåda degen med lätt hand och dela upp den i 70 grams bitar (cirka 22 st). Vi har också gjort lite större (85 g).

Knåda fina runda elastiska bullar, lägg på plåtar.

Platta ut bullarna, lägg bakduk över och låt jäsa minst 60 minuter (de ska bli dubbelt så stora). 

Sätt ugnen på 230 grader, medan ugnen blir varm vispa ihop ägg, salt och vatten. Pensla bullarna. När ugnen är varm, sätt in bullarna och sänk till 215 grader.

Grädda mitt i ugnen, ca 6-8 minuter tills de är gyllenbruna.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela