Fläsksida med äppel/vaniljglaze
Detta är ett 18h projekt
(2-3 personer)
Fläsket:
1 kg fläsksida
1 gullök
glaze:
1/2 gullök
1 tetra (liten) koncentrerad äppeljuice
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 - 2 dl socker
Salta och peppra fläsksidan och stoppa den sedan i en stekpåse (eller vakumförpacka den) tillsammans med skivad lök och kör i ugnen på 80 grader i 18 h (lagomt att sätta in den efter middagen och äta den till lunch nästkommande dag).
Späder sedan ut den koncentrerade juicen. Hackar och stek löken och häll på juicen tillsammans med vaniljen och låt reducera ner något. sila av löken och koka ännu en gång tillsammans med sockret. koka till en kletig glaze.
Låt svala helt.
stek sedan köttet snabbt, bara så den får yta, i smör och pensla på äppel/vaniljglazen. Salta, peppra och servera tillsammans med rotmos.
Gott!kött