Banana chicken korma
- 1 kg kycklinglår-filéer
- 2 dl mandelspån
- 1 st banan
- 1 burk kokosmjölk
- 1 fp krossade tomater
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 dl vatten
- 2 st gula lökar
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 2 st morötter
- 1 st kycklingbuljongtärning
Rub:
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk curry
- 1/2 tsk chiliflakes
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Börja med att rosta mandelspåna.
Mixa ihop bananen, kokosmjölken, krossade tomater och hälften av mandelspåna.
Blanda ruben och med kycklingen. Stek kycklingen och lägg åt sidan. Fortsätt i samma panna med att steka löken och de skivade morötterna. Riv vitlöken och ingefäran och stek med löken och morötterna en kort stund. Häll i den mixade smeten och lägg i en kycklingbuljongtärning. Låt koka ihop I 15 innan du lägger i kycklingen, koka i några minuter till.