"Köttfärssås" på högrev
Paolo Roberto har varit i farten och gjort denna variant på köttfärssås, aom ursprungligen är från Napoli.
- Knappt 1 kg benfri högrev
- 2 fp passerade tomater
- 2 gula lökar, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackad
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 dl basilikablad, strimlade
- 0,5 dl persilja, finhackad
- 1,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 nypa socker
- 400 g pasta
- parmesanost av god kvalitet, färskriven
- finhackad persilja för att strö över portionerna
- Skär köttet i mindre bitar och stek upp det. Lägg åt sidan.
- Fräs lök och vitlök och tillsätt tomatpure mot slutet.
- Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker.
- Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 3-4 timmar. Köttet är då så mjukt att det fallit isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med lite vatten.
- Servera med pastan, parmesan och finhackad persilja.
