"Köttfärssås" på högrev

Publicerad 2015-09-27 20:17:14 i Kött,

Paolo Roberto har varit i farten och gjort denna variant på köttfärssås, aom ursprungligen är från Napoli.
 
  • Knappt 1 kg benfri högrev
  • 2 fp passerade tomater
  • gula lökar, hackad
  • vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl basilikablad, strimlade
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 400 g pasta
  • parmesanost av god kvalitet, färskriven
  • finhackad persilja för att strö över portionerna
  1. Skär köttet i mindre bitar och stek upp det. Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök och tillsätt tomatpure mot slutet.
  3. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. 
  4. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 3-4 timmar. Köttet är då så mjukt att det fallit isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med lite vatten.
  5. Servera med pastan, parmesan och finhackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela