Souvlaki i pitabröd

Publicerad 2015-09-01 20:44:00 i Kött,

Här är något enkelt och farligt gott. Grilla souvlaki-spett och ät med pitabröd (använd receptet från "Grekisk streetfood" här på bloggen), rödlök, tomat och tzatsiki.
 
1 kg fläskfile eller fläskkarré
1 rödlök
2 tomater 
Tzatsiki
 
Marinad:
3/4 dl olivolja
3/4 dl vitvinsvinäger
3 kvistar färsk rosmarin, el. 2 tsk torkad
1/2 kruka färsk timjan, el. 2 tsk torkad
Drygt 1 tsk salt
Peppar
 
Rör ihop marinaden. Skär fläskfilén i skivor samt skala löken och dela den i fyra delar, separera lagren. Lägg fläskfilén och löken i marinaden och låt den stå i kylskåp minst 20 min. Varva lök och kött på spett som sedan ska grillas. 
Wow!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela