Gennaro Contaldos family ragu, typ

Publicerad 2016-07-17 20:30:00 i Pasta,

500g nötfärs
200g fin god korv, chorizo eller salciccia. Det ska vara den som är mjuka. Ta bort skinnet
Rött vin, ca 1-2 dl
Tomatpure
1 fp krossade tomater
Färsk basilika
Salt 
Svartpeppar
 
Servera med pasta och parmesanost
 

One pot greek chicken and lemon rice

Publicerad 2016-07-17 20:24:00 i Kyckling,

Kyckling och marinad
  • 1kg kycklinglår
  • 1 - 2 citroner, zest + 4 msk juice
  • 1 msk oregano
  • 4 viktlöksklyftor, hackade
  • ½ tsk salt
Ris
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 dl okokt basmatiris
  • 6 dl vatten med 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk oregano
  • ¾ tsk salt
  • Svartpeppar
Garnering
  • Hackad persilja
  • Citronzest
 
  1. Blanda marinaden och blanda med kycklingen, låt ligga i minst 20 min.
  2. Sätt ugnen på 175C.
  3. Stek kycklingen så den får fin yta, det ska inte genomstekas. Spar marinaden! 
  4. Ta ur kycklingen och stek istället löken.
  5. Tillsätt riset med dess ingredienser och marianden
  6. Låt det koka upp och lägg sedan på kycklingen. På med lock och in i ugnen i 30 min.
  7. Kolla till riset efter 30 min. Det ska vara lite "risotto-aktigt".

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela