One pot greek chicken and lemon rice
Kyckling och marinad
- 1kg kycklinglår
- 1 - 2 citroner, zest + 4 msk juice
- 1 msk oregano
- 4 viktlöksklyftor, hackade
- ½ tsk salt
Ris
- 1 gul lök, hackad
- 3 dl okokt basmatiris
- 6 dl vatten med 1 st kycklingbuljongtärning
- 1 msk oregano
- ¾ tsk salt
- Svartpeppar
Garnering
- Hackad persilja
- Citronzest
- Blanda marinaden och blanda med kycklingen, låt ligga i minst 20 min.
- Sätt ugnen på 175C.
- Stek kycklingen så den får fin yta, det ska inte genomstekas. Spar marinaden!
- Ta ur kycklingen och stek istället löken.
- Tillsätt riset med dess ingredienser och marianden
- Låt det koka upp och lägg sedan på kycklingen. På med lock och in i ugnen i 30 min.
- Kolla till riset efter 30 min. Det ska vara lite "risotto-aktigt".