Rabarbersaft

Publicerad 2015-08-23 20:45:35 i Dryck,

Rabarbersaft

  • 1.5 kg rabarber
  • 2 citroner
  • 30 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 800 gram socker
  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem sen i en stor kastrull eller gryta.
  2. Skiva citronerna och tillsätt dem samt citronsyran till rabarbern.
  3. Koka upp vattnet och häll det över rabarbern.
  4. Sätt på ett lock och ställ svalt minst 24 timmar.
  5. Sila av.
  6. Rör i sockret. Här är din chans att justera sockermängden till hur du vill ha din saft.
  7. Koka upp på hög värme och låt koka cirka 5 minuter. Skumma av löpande.
  8. Ta av från plattan, låt svalna och häll upp på flaskor.

Chicken Tikka Masala

Publicerad 2015-08-23 20:35:00 i Kyckling,

Här är ett bra recept från Foodwishes på en amerikaniserad version av Chicken Tikka Masala:

1 kg kycklinglårfiléer alt. kycklingfilé
 
Kryddblandning:
3 tsk salt
1,5 tsk gurkmeja
3 tsk garam masala
3 tsk spiskummin
1,5 tsk koriander
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar 
1 tsk paprikapulver
 
2 st gula lökar
1 dl tomatpuré
4 st rivna/finhackade vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 fp krossade tomater
1 burk kokosmjölk alt. grädde
1-2 dl kycklingbuljong
 
Blanda kryddblandningen och masera in i kycklingen. Stek kycklingen i smör tills de har fått fin färg. Ta ur kycklingen ur pannan och lägg i löken istället för att bryna en stund. Tillsätt tomatpurén, vitlöken och ingefäran. Efter någon minut häller du i de krossade tomaterna, kokosmjölken och kycklingbuljongen. Låt puttra i 15 min. Lägg i kycklingen och låt det puttra vidare i 15 min. 
Servera med ris. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela